<snif snif> Hmm, het stinkt hier?!

Hallo allemaal,

Ik herinner me mijn introductie als vrijwilliger van Be More tijdens een bijeenkomst in Nederland, we moesten onze persoonlijke zwaktes opnoemen met betrekking tot deze reis. Ik beschreef mezelf als ongeduldig. Ik zal het heel zwaar gaan krijgen is me door meerdere mensen van Be More gezegd. Ze hebben gelijk. Momenteel zit ik in een heel gebrekkig internetcafe te hopen op momenten van verbinding met de wijde wereld. Helaas, dit gebeurt eens in de 5 minuten. Ik geef eerlijk toe dat ik ontzettend chagrijnig dit nu aan het typen ben.

Voor de rest gaat alles oke. Kim heeft gister een rottende rat uit de bank verwijderd. Ik geloofde in eerste instantie niet dat het een dode rat was, maar verbaasde me wel over de ontzettend vieze lucht in het vrijwilligershuis. Laat me bij het begin beginnen…
We kwamen na een ontzettend relaxed weekend van Masaka Backpackers terug in ons vrijwilligershuis terug. Iemand van ons merkte op dat het naar dood beest stonk, na nader onderzoek bleek het rond de bank wel heel erg te ruiken. Kim tilde een kussen op en daar lag, naar mijn beleving, een grijs hoopje stof te stinken. Ik scheen er met mijn zaklamp op en zag er maden en veel vliegen in kruipen. Ik was er van overtuigd dat het iets heeel vies was maar geen dode rat. Kim was de dapperste van allemaal. Hulde aan mijn vriendin. Ze heeft het ding verwijderd met een plastic tas. Ze gooide het met een worp in een plastic bak en gedurende de vlucht van het ding zag ik een rattenstaart mee vliegen. AAAH, het was een rat. Een rottende met maden bedekte rat. Iedereen was in shock, Kim was de heldin. Vervolgens is de bank verwijderd en kunnen we verder leven in een frisser ruikend huis zonder ongedierte. Althans geen zoogdieren. De kakkerlakken, muggen, vliegen zijn nog in ons midden. Gelukkig, ik kan niet meer zonder ze.
Oh ja, jullie zullen wel denken dat ik een lafaard ben die natuurlijk als enige man het dode dier had moeten weghalen. Maar op de een of andere manier moest ik aan die miljoenen doden denken die in de Middeleeuwen aan de pest zijn overleden en dat weerhield me om enige actie te ondernemen.

Genoeg over ratten. Het weekend wat we doorgebracht hebben in Masaka backpackers is heerlijk geweest. Ik waande me op een stukje paradijs op aarde. Wat was het daar mooi; liggend vanuit een hangmat uitkijkend over de verschillende gebergten van Uganda. Kim en ik hebben niet heel veel ondernomen daar, vooral heel veel genoten van onze eigen tijd in de parel van Afrika. Zondag hebben we gezwommen, voor 5000 Ugandese Shilling mochten we het zwembad betreden. Op de vele Afrikanen na zag het zwembad er verbazend Europees uit. Het was de kers op de taart van een geweldig weekend.

Vandaag heb ik Tom, de vaste vrijwilliger van Chedra, uitgelegd over Global Warming en het gebruiken van Green Energy. Het was als het voor het eerst uitleggen van de tafels aan een groep 4. Geloof me. Tom, had er nog noooit van gehoord. Ik pakte mijn National Geographic Magazine waar toevallig een artikel in stond over de smeltende noordpool. Hij wees naar een ijsbeer; “Whats that?”. Ik had een lang gesprek voor de boeg. Na enige tijd (ongeveer een uur) was Tom er van overtuigd dat hij voortaan zijn mobiele telefoon wilde opladen met zonne-energie. Ik had iets bereikt bij de goede man, of ik dit wilde bereiken naar aanleiding van ons gesprek zullen we even buiten beschouwing laten.

Ik ga een einde maken aan dit blogbericht.

Webale (dankjewel) voor de reacties, ik vind het leuk om iets te lezen vanuit Nederland.

Groetjes!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Joy

Heee Marcel!

Wat leuk om te lezen allemaal.. Wel een beetje vies zo'n stinkende, rottende, half vergaande rat ;-). Ik zie dat je ook de wereld al aan het verbeteren bent, haha, heel goed!

Hier in Nederland is het muf en bedompt.

Komen er ook nog foto's op deze site?

Groetjes!! Joy

michelle

Nou Marcel,

Dat van die rat klinkt idd erg shokking. wat een heldin hebben jullie in je midden... mijn dochter!!!!
Hier is alles okee. We hebben lekker weer (24 graden), en zitten nu buiten. weekendje Duitsland was erg lekker ontspannen. nog 2 weken werken en dan heb ik ook vakantie. we zoeken nog een bestemming op de veiling.
Net bij Opa Wim en oma Annie jullie verhaal verteld. die kunnen niet op internet kijken. Opa had zijn been bezeerd met het snoeien. Over een stronk gevallen, heeft een paar dagen niet kunnen lopen!!! Echt een straf voor hem.
Leuk om jou website ook te lezen. Wil zoveel mogelijk van jullie volgen.
veel succes de komende dagen en we horen wel weer van jullie.
Groetjes ook aan je lieffie.
Michelle.

Peter van Moorsel

Hee Marcel,

Leuk hè al die Afrikaanse dieren vooral de insecten die heel wat maatjes groter zijn dan in Nederland. Heb in Kameroen eens ergens geslapen waar wel 10 soorten dieren in mijn slaapkamer zaten. Ik zal het je besparen welke dieren dat waren je komt ze vanzelf nog wel tegen ;-) Het meest bange was ik toch wel voor de mug. En bij thuiskomst had ik nog een Afrikaans souveniertje meegenomen een zandvlo in mijn grote teen. Heb ik eruit laten halen door een Afrikaanse vrouw die in Eindhoven woonde. Heel veel plezier en benieuwd naar de volgende verhalen. Groetjes Peter

Silvia

Hoi Marcel en Kim
Heerlijk, de manier waarop jij je verhalen schrijft. Informatief maar met een komische ondertoon.
Het is goed om te lezen dat jullie het naar de zin hebben. Van een beestje meer of minder zal jullie missie echt niet mislukken.
Jongelui, geniet er nog van en ik wacht in spanning op jullie verdere avontuurlijke verhalen.

wilma otten

hoi marcel en kim ik hoor wel dat jullie veel maken. goed gedaan hoor kim van die rat. marcel ik kan het begrijpen hoor het is niet prettig wat al half vergaan is om op te ruimen. hebben jullie deze week ook weer een vol progamma? hoe staat het met het eten word het niet heel eenzijdig of lukt het wel. het is hier nu rot weer. veel regen en we hebben nog niet veel tijd door kunnen brengen op de camping. doe iedereen maar de groeten uit een nat en triest brabant.

Myloeska

Geweldig Marcel!!
Blijf schrijven en volgens mij kom je straks terug als een heel geduldig mannetje ;-) hahaha

Geef Kim een dikke knuffel van ons en ENJOY!

Co Bouwman

Hoi Marcel, lees nu voor het eerst jou story. Merk dat het niet altijd meevalt, maar dat je er wel weer iets voor terug krijgt. Voor mij ben je wel een held, wat jij met die rat beleefde heb zou ik ook niet hebben gedaan.
Zelf zijn we terug van kamp......en het hoogtepunt was de donderdag "Beeld en geluid" Een geweldige dag. We hebben de Explorers verteld dat jij deze dag geregeld hebt. Hier ben je dus wel een held.
Wel veel regen gehad, maar toch een leuk kamp met ons clubje, iets minder met de hele groep.
Veel sterkte nog en veel plezier. Groetjes ook aan Kim.

Britt

Hey Marcel!
Ik vind het echt heel leuk om wat van je te lezen daar in Uganda!
Kim is inderdaad een heldin, ik was gillend weggerend :P
Ik hoop dat je het nog heel leuk zult hebben daar..

Je hebt vast beter weer daar dan dat wij hier hebben.. Regen, kou, alles.. Bah!
Als ik jouw verhaal lees kan ik niet wachten tot 1 augustus als ik zelf op vakantie ga!

Heel veel plezier en succes nog daar!!
xx Britt

Marcel Otten

Name: Marcel Otten

Was vrijwilliger bij Chedra van 04 jul 2011 tot 29 jul 2011

Over mij:

Marcel Otten (1990) is student leerkracht basisonderwijs aan Fontys PABO Eindhoven. Werkt naast zijn studie ook

Meer...